به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی «قرآن و عترت تبیان» قم، حجتالاسلام و المسلمین محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز کشور در دیدار با مسؤولان و اعضای برگزار کننده شهرک معارفی ضمن تأکید بر انجام چنین کارهای فرهنگی اظهار کرد: مگر ما بچه بودیم چگونه با اسلام آشنا شدیم؟
وی افزود: آن زمان کامپیوتر، بازی، بودجه و زمان نبود. یعنی باید ببینید چه چیزی را فدای چه چیزی میکنید؟ خود شماها که بیشتر طلاب هستید، میتوانید فردا همانند شهید مطهری شوید. میتوانید در یک سطح بسیار مهم کار کنید.
کار فرهنگی را نباید به پول گره زد
کارشناس مسائل دینی با تأکید بر اینکه باید به بازتاب و خروجی هر کاری توجه ویژه داشت، اظهار کرد: آیا آموزش مسائل دینی باید به این میزان هزینه بردار باشد؟ آیا نیاز است که وقت و پول صرف کنیم تا بتوانیم بگوییم مسواک زدن مستحب است؟!
وی ادامه داد: فرد باید بداند که عمر خود را چگونه صرف میکند. هیچ انسانی برای گرم کردن خود اسکناس آتش نمیزند. انجام برخی از کارها ضرورت چندانی ندارد. نباید عمر خود را برای برخی از کارها که بازتاب کمی دارد، صرف کرد.
حجتالاسلام و المسلمین قرائتی تأکید کرد: کار فرهنگی را نباید به پول گره زد. البته نباید وقت افراد را به کارهای کم بازده نیز تلف کرد. آیا انسان طلبهای که میتواند مفسر قرآن و نهج البلاغه شود را باید به برخی از کارهایی که عمر او را تلف میکند، مشغول کرد؟!
وی یادآور شد: بچه بچه است، امروز یک بازی را میبیند و سرگرم میشود، فردا یک بازی دیگری را میخواهد. بازی همانند خنده است که سریع فراموش میشود و فرد چند دقیقه بعد انگار نه انگار که خندیده است. منظور این است که أثرگذاری طولانی مدتی ندارد. از هر انسانی اگر بپرسید چند بار تاکنون خندیده است، نمیداند.
معارف را باید به صورت کاربردی منتقل کرد تا در ذهن کودکان باقی بماند
رییس ستاد اقامه نماز کشور عنوان کرد: مطالب دینی را باید سریع، راحت و در کمترین زمان ممکن به مردم منتقل کرد. گاهی برای انتقال شاید نیاز نباشد که نمایشگاه یا شهرک خاصی برپا کرد.
کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه کار باید زیربنایی باشد، گفت: مردم پنجاه سال گفتند: «جاوید شاه». ولی امام خمینی(ره) با چند سخنرانی و اعلامیه آن را به «مرگ بر شاه» تبدیل کرد. آن زمان که امکانات خاصی همانند فضای مجازی نیز نبود.
حجتالاسلام و المسلمین قرائتی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در تبلیغ دین نباید تنها به منبر اکتفا کرد، خاطرنشان کرد: افرادی همانند آقای راستگو داستانهای دینی را بسیار خوب و کاربردی برای کودکان بیان میکنند. به گونهای که در ذهنشان میماند.
وی ادامه داد: شما اگر میخواهید در کار خود موفق باشد، باید مسائل را به صورت کاربردی بیان کنید. یعنی اگر میخواهید وضو گرفتن را به آنها آموزش دهید، باید به صورت عملی وضو گرفتن را به آنها آموزش دهید.
در هر شرایطی باید بتوان کار کرد
رییس ستاد اقامه نماز کشور یادآور شد: بنده ۴۰ سال معلم هستم و از تخته سیاه تجاوز نکردهام. از هیچ تکنولوژی و وسایل خاصی نیز استفاده نکردهام. حال توفیق آنهایی که از این وسایل استفاده کردهاند بیش از بنده است؟
وی گفت: برپایی شهرک معارفی مکان و پول میخواهد که اگر اینها نباشد، برپا نمیشود. باید به گونهای کار کنید که به فرد یا مکان خاصی وابسته نباشید، یعنی اگر مکان و پول خاصی هم نداشتید، بتوانید معارف را منتقل کنید.
حجتالاسلام و المسلمین قرائتی اظهار کرد: اکنون فردی که تمام کارهای خود به کامپیوتر گره میزند، وقتی برق میرود، دیگر هیچ کاری نمیتواند انجام دهد. به عقیده بنده فرد نباید کار خود را به موارد خاصی گره بزند، بلکه بتواند در هر شرایطی کار کند./۱۱۲/